Contact

< art_connections@yahoo.com >


marți, 12 februarie 2013

Selectia artistilor pentru "Art Connections 2013"
Va invitam la selectia pentru a doua editie a evenimentului de arta contemporana Art Connections, ediţia  2013 din Brasov.

Evenimentul şi expoziţia internationala  Art Connections se vor desfasura in perioada 9 - 12 mai 2013  la  Turnul Ecaterinei in Brasov.
Tema expozitiei din acest an este „Crize”, incluzand toate intelesurile acestui cuvant.
Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Braşov în colaborare cu cei doi curatori : Agata Secelean ( artist vizual ) si Ana Canpean ( critic de artă). Ca şi anul trecut va face parte din seria de manifestări cuprinse în  Zilele Braşovului 2013.

Expozanţii vor fi  artişti braşoveni la care se alătură artişti din  oraşe înfrăţite cu Brasovul din Germania, Ungaria şi Franta. Toti artiştii vor face parte  din grupările Atelier 35+ din oraşele Braşov, Tour, Nurnberg si Gyor.

Criteriile de participare la selecţia artistilor din Braşov  pentru editia  2013 sunt următoarele:

-          artişti care au absolvit o Universitate de Artă
-          participanţii trebuie să locuiască în Braşov în prezent sau să fie născuţi în Braşov
-          trebuie să aibă varsta cuprinsă între 20 si 39 de ani.

Unul dintre scopurile evenimentului este întrunirea artiştilor din aceste oraşe care se află în relaţii de colaborare şi parteneriat. Pentru artisti este o ocazie de a se cunoaşte mai bine şi de a deschide seria unor colaborări viitoare. Pentru locuitorii Braşovului şi ale celorlalte oraşe participante este o oportunitate de a-si largi orizonturile culturale, de a cunoaste mai indeaproape arta contemporana din celelalte orase.Prin acest schimb cultural se urmareste si mentinerea activa a relatiilor dintre aceste orase infratite.
Este vorba despre un schimb cultural care, dupa  evenimentul din Braşov  va continua cu expoziţiile artiştilor români în celelalte oraşe pe parcursul anului viitor.

Astfel pe perioada derulării proiectului vor avea loc expoziţii care reunesc artişti profesionişti din aceste spaţii culturale diferite, având ca numitor comun faptul că toţi aparţin grupurilor de tip Atelier 35+.
            Asteptam propunerile voastre sub forma de fotografii ale lucrarilor cu tema „Crize” pe adresa de mail <art_connections@yahoo.com> pana in data de 14. 03.2013. Lucrarile trebuie sa fie realizate de catre artisti in aceasta perioada sau sa fi fost realizate in ultimul an calendaristic. Fiecare participant poate trimite doua propuneri , dar numai o lucrare va fi prezenta in expozitie.
Lucrarile pot fi realizate in orice mediu artistic , si in orice tehnica in afara de fotografie. Fiind vorba despre un spatiu expozitional de dimensiuni medii, dimensiunile lucrarilor care vor fi montate pe pereti trebuie sa aiba latimea maximum de  70 de cm.
Tinand cont de faptul ca lucrarile artistilor brasoveni vor fi transportate  par avion ulterior pentru a fi prezentate in cadrul expozitiilor din celelalte orase, greutatea acestora nu trebuie sa fie mare.
 Artistii participanti la editia din 2012 nu sunt inscrisi in mod automat la editia din 2013.

 Cei care s-au inscris vor fi anuntati pe  pe e-mail în ceea ce priveste admiterea/respingerea propunerii.
Daca aveti intrebari scrieti-ne pe adresa <art_connections@yahoo.com>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu